'Dat is competitievervalsing, dan spelen ze met Wijnaldum en dan weer niet'
Regelgeving Jupiler League moet volgens fans op de schop

'Dat is competitievervalsing, dan spelen ze met Wijnaldum en dan weer niet'

20-11-2014 21:22
2

De roep om de Jupiler League van een andere regelgeving te voorzien, wordt steeds groter. Zo vinden de fans onder meer dat er in het huidige systeem te veel wedstrijden worden gespeeld.

De Jupiler League zou niet twintig, maar achttien teams moeten tellen. Bovendien zou de maandag als speeldag moeten worden geschrapt. "Vroeg was gewoon altijd op vrijdag voetbal. Nu weet je het niet meer en daarom lopen de toeschouwersaantallen terug", zegt Erik van Kilsdonk donderdag namens de supportersvereniging van Helmond Sport tegenover Omroep Brabant.

Een ander punt waar de supportersverenigingen van de clubs uit Jupiler League zich hard voor maken, is de regelgeving rondom de beloftenelftallen van Ajax, PSV en FC Twente. "De ene week speelt Jong PSV met Wijnaldum en een week later niet. Dat is competitievervalsing", besluit Van Kilsdonk. Ook zouden er in het vervolg twee teams rechtstreeks moeten promoveren naar de Eredivisie, in plaats van één.

De clubs zijn vandaag bij elkaar gekomen in Utrecht. Zij hebben over de kwesties gepraat. "Het is het morele tegenover het zakelijke. Zakelijk gezien ben ik bijvoorbeeld voor doorstroming. Maar aan de andere kant: wat doe je met de beloftenteams en de geldstromen die nu lopen, de mediagelden en dergelijke", aldus Remco Oversier, directeur van RKC Waalwijk, tegenover de regio-omroep.