PSV en Feyenoord: 'Voor alle landen binnen de UEFA dezelfde regels'
Langeler pleit voor andere UEFA-regels

PSV en Feyenoord: 'Voor alle landen binnen de UEFA dezelfde regels'

20-11-2014 23:08

Art Langeler, Hoofd Jeugdopleiding bij PSV, denkt dat het voor een deel voorkomen kan worden dat problemen met transfers van jonge voetballers zich voordoen. Donderdag haalde Anderlecht de nieuwskoppen, omdat de club zich op de rand van kinderhandel zou hebben begeven.

De regels zouden daarom op één lijn moeten komen, vindt Langeler. "Die regels verschillen nu per land. Ik vind dat voor landen binnen de UEFA dezelfde regels moeten gelden", reageert de bestuurder in gesprek met de NOS. Damien Hartog, collega van Langeler bij Feyenoord, sluit zich daar bij aan. "Ik denk dat er in Nederland ook wel naar alternatieven wordt gezocht om spelers voor de eigen opleiding te behouden."

"Wij willen spelers perspectief op een goede toekomst bieden. We hebben recentelijke voorbeelden dat spelers bij ons kunnen doorgroeien naar het eerste elftal. Daarmee willen zij ze overtuigen om niet over te stappen", vervolgt Hartog, die wordt aangevuld door Langeler. "We proberen het zo goed voor elkaar te hebben, dat ze niet de behoefte hebben om over te stappen."

Met het aantrekken van de jonge Jason Eyanga-Lokilo door Anderlecht, was veel geld gemoeid. Langeler stelt dat het in Nederland anders gaat. "Het is heel vervelend als een jonge speler van jouw club naar een andere club in Nederland gaat. We hebben er hier wel iets op gevonden. Er staat een financiële compensatie tegenover als een speler voor zijn zestiende vertrekt. In andere landen is dat niet zo."