Ajax-talent van 'helemaal stoppen met voetbal' naar nieuw en verbeterd contract
El Ghazi kan huidige jeugdcontract opwaarderen en verlengen tot medio 2019

Ajax-talent van 'helemaal stoppen met voetbal' naar nieuw en verbeterd contract

21-11-2014 07:02
1

Anwar El Ghazi krijgt snel een beloning voor zijn doorbraak in de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller ging in een korte tijd van debutant naar basisspeler in de hoofdmacht van de Amsterdammers. De beloning komt in de vorm van een nieuw en verbeterd contract.

Ajax is met El Ghazi en zijn management Essel Sports in de laatste fase van onderhandeling, meldt De Telegraaf. Club en speler zijn dicht bij het openbreken, opwaarderen en verlengen van het jeugdcontract van de negentienjarige jeugdinternational. El Ghazi is momenteel in het bezit van een verbintenis tot de zomer van 2016, zijn nieuwe contract loopt tot medio 2019.

El Ghazi speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden voor Ajax, daarin was hij goed voor vier treffers en vijf assists. Daarnaast kwam hij in de Champions League en de KNVB Beker in totaal tot vijf duels, daarin scoorde hij eenmaal en gaf hij een assist.

Het had ook heel anders kunnen lopen, El Ghazi was na zijn tiende jaar klaar met voetbal. "Nadat ik werd weggestuurd bij Feyenoord, wilde ik helemaal stoppen met voetballen, maar Tony Pengel heeft me overgehaald naar Spartaan '20 te komen." Zijn voormalig jeugdtrainer is duidelijk. "Het was voor Anwar belangrijk dat hij op een hoog niveau bleef spelen en dat konden wij hem bij Spartaan '20 bieden. Ik kende hem uit zijn Feyenoord-tijd en beloofde dat ik hem zou helpen om een heel goede voetballer te worden."