Sneijder heeft De Boer voor het grijpen: Iets om trots op te zijn
Middenvelder richt zich op kwalificatie: "Al onze energie hard voor nodig"

Sneijder heeft De Boer voor het grijpen: "Iets om trots op te zijn"

21-11-2014 07:18

De 6-0 overwinning tegen Letland was voor Wesley Sneijder interland nummer 111 voor het Nederlands elftal. Frank de Boer is de enige veldspeler die hoger staat op de lijst met meeste interlands ooit voor Oranje, de Ajax-trainer speelde 112 keer voor het Nederlands elftal. In de huidige kwalificatiereeks kan Sneijder de tweede plaats op de ranglijst bereiken, Edwin van der Sar is met 130 interlands voorlopig nog uit zicht.

"Ja, ik ben straks de veldspeler met de meeste interlands ooit voor Oranje. Ik vind dat wel iets om trots op te zijn", zegt Sneijder in gesprek met Voetbal International. "Al zijn zulke statistieken heel erg mooi, maar dan vooral iets voor later, als je gestopt bent. Dan kun je er lekker op je gemak op terugkijken. En zullen de mensen over je blijven praten, want iedereen weet dat Edwin van der Sar het record in handen heeft. Maar nogmaals: later. Nu ben je bezig m het moment, met het hier en nu. Vind ik veel belangrijker."

Dat er over Sneijder gesproken gaat worden als recordinternational sluit hij zelf uit, hij ziet zichzelf Van der Sar niet inhalen. "Dat wordt moeilijk, ja. Hij was een keeper en die hebben als voordeel dat ze soms wel tot hun veertigste door kunnen. Daardoor beginnen ze al met een jaar of vier voorsprong op veldspelers. Als ik kijk tot en met het EK in Frankrijk, moet ik toch wel tot de 125 interlands kunnen komen. Daarna komt de vraag of ik verder wil en kan bij Oranje."

"Het antwoord weet ik nog niet. Ik ben fit en voel me goed nu, maar laten we ons eerst maar een richten op kwalificatie voor dat EK in Frankrijk. Daarvoor hebben we al onze energie hard nodig", aldus Sneijder.