Feyenoord-talent van basisplaats naar reserverol: Het is nieuw voor mij
Negentienjarige middenvelder niet bezig met nieuw contract: "Ik focus mij op het voetbal"

Feyenoord-talent van basisplaats naar reserverol: "Het is nieuw voor mij"

21-11-2014 07:24
3

Tonny Vilhena hoopt door de schorsing van Jordy Clasie op een basisplaats tegen FC Dordrecht, zaterdagavond. De middenvelder moet dit seizoen genoegen nemen met een rol als reserve en hopen op invalbeurten, waar hij afgelopen zomer nog dicht bij een plaats in de WK-selectie van het Nederlands elftal was.

"Dat is inderdaad zo. Het is nieuw voor mij, want onder Ronald Koeman heb ik eigenlijk altijd wel gespeeld", zegt Vilhena in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Zelfs toen ik zeventien jaar was en nog in de junioren diende te spelen, had ik al een basisplaats bij Feyenoord."

Klagen doet de nu negentienjarige middenvelder niet. "Dat heeft geen enkele zin. Moet ik dan gaan roepen dat ik op meer krediet had gerekend van de trainer? Daar krijg ik mijn plek toch niet mee terug? Ook al zou ik dat vinden. Mijn ouders hebben mij geleerd dat je niets cadeau krijgt in het leven. Ik moet het dus gewoon laten zien. Het is een cliché, maar ik moet mijn voeten laten spreken. Er is veel concurrentie op het middenveld van Feyenoord. Meer dan in andere seizoenen. Maar ik geef niet op, dat heb ik nog nooit gedaan."

Het contract van Vilhena loopt tot de zomer van 2016, contractverlenging is niet iets waar hij zich op dit moment mee bezig wil houden. "Dat is een onderwerp waar ik liever niets over zeg. Mijn zaakwaarnemers van de Stellar Group houden zich daarmee bezig. Ik focus mij op het voetbal. Ik heb geen haast. Ik heb nog een contract tot 2016. En daar laar ik het bij."