'Van Gaal zet voormalig Ajacied met Premier League-ervaring op verlanglijstje'
Belgische verdediger baalt van roulatiesysteem onder Spurs-trainer Pochettino

'Van Gaal zet voormalig Ajacied met Premier League-ervaring op verlanglijstje'

21-11-2014 08:42

Jan Vertonghen is niet tevreden met de rol die hij momenteel heeft bij Tottenham Hotspur. De Belgische verdediger draait mee in een roulatiesysteem van trainer Mauricio Pochettino. Dat kan echter snel verleden tijd zijn. Manchester United-trainer Louis van Gaal heeft de linkspoot op zijn verlanglijstje gezet.

Vertonghen werd vorig seizoen al in verband gebracht met Manchester United, toen David Moyes nog trainer was bij de recordkampioen van Engeland. Tot concrete gesprekken kwam het nooit, Tottenham liet duidelijk weten dat het de voormalig Ajacied niet wilde laten gaan. Volgens Engelse media is de Belg weer in beeld op Old Trafford, meldt Het Laatste Nieuws. Van Gaal zou in Vertonghen de ideale versterking zien voor de achterhoede.

Voorzitter Daniel Levy hing vorig seizoen een prijskaartje van 23 miljoen euro om Vertonghen heen, waar het in 2012 zelf negen miljoen euro betaalde voor de Belgisch international. Nu Vertonghen geen onbetwiste basisspeler meer is, lijkt Manchester United zaken te kunnen doen voor een fors lager bedrag.

De 27-jarige Vertonghen zoekt zelf in ieder geval naar een oplossing voor de huidige situatie, waarin hij de ene week in de basis staat en een week later genoegen moet nemen met negentig minuten op de reservebank. "Ik zou graag elke wedstrijd spelen, maar deze trainer heeft een andere aanpak. Hij wil iedereen laten spelen en zijn kans geven. Hopelijk kan ik ooit weer 60 wedstrijden per jaar spelen, maar op dit moment is dat niet het geval."

"Mijn seizoen verloopt met ups en downs. Ik startte het seizoen met een blessure. Ik kwam weer in de ploeg, maar verdween daarna opnieuw richting de bank", zei Vertonghen eerder tegenover HLN.