Henry zette Bojan aan het denken: Hier is het voetballeven beter
"In Spanje respecteren ze de voetballers niet, net zoals in Italië"

Henry zette Bojan aan het denken: "Hier is het voetballeven beter"

21-11-2014 09:08

Bojan Krkic kreeg in zijn periode bij FC Barcelona de stempel van groot talent opgeplakt. Het lukte de vleugelaanvaller vooralsnog niet om de hoge verwachtingen waar te maken. Via AS Roma, AC Milan en Ajax is Bojan uiteindelijk neergestreken bij Stoke City.

De voorhoedespeler claimt in zijn periode bij Barça veel te hebben geleerd van Thierry Henry. "Hij vertelde mij dat het makkelijker was in Engeland. Daar kwamen de supporters niet naar het trainingsveld en de journalisten kwamen eveneens niet zo vaak langs. Bij Barcelona staan vijfduizend mensen te kijken tijdens de training en elke dag draait er een camera. Het is totaal anders", vertelt Bojan aan de Daily Mail.

De Spanjaard luisterde graag naar de verhalen van Henry en wist dat hij later in de Premier League zou willen voetballen. "Ik houd van de passie bij Barcelona, maar ik heb het bij Stoke beter naar mijn zin. In Spanje respecteren ze de voetballers niet, net zoals in Italië. In Engeland is dat totaal anders, ze aanbidden de spelers en hebben respect voor ze. Hier is het voetballeven duidelijk beter."

Bojan kijkt met gemengde gevoelens terug op zijn periode bij Barcelona. "Op dat moment voelde ik niet de druk, maar ik kan nu wel concluderen dat het voor mij als zeventienjarige lastig was om met de situatie om te gaan. Veel van mijn vrienden zaten nog op school, terwijl ik mijn debuut maakte. Toch wilde ik ze graag blijven zien. Dat werd steeds lastiger."

"Ik heb een deel van mijn jeugd moeten missen en dat doet mij pijn. Ik ben een erg gevoelig persoon. Ik vind het fijn om bij mijn familie te zijn, maar het kwam vaak voor dat ik niet samen met ze kon genieten. Toch moet ik niet vergeten dat voetbal mij ook mooie dingen heeft gebracht."