Braziliaan Ronaldo breekt lans voor naamgenoot: Memorabel jaar
"Ronaldo zal zijn succes herhalen en de Ballon d'Or weer winnen"

Braziliaan Ronaldo breekt lans voor naamgenoot: "Memorabel jaar"

21-11-2014 09:23
3

Cristiano Ronaldo is de favoriet voor het winnen van de Gouden Bal, de titel voor Wereldvoetballer van het jaar. Zijn naamgenoot, de Braziliaanse Ronaldo, verwacht dat de Portugees zijn succes weet te herhalen. Concurrent Lionel Messi heeft volgens 'O Fenômeno' minder indruk gemaakt dan Ronaldo.

"Ik denk dat we een herhaling zien en dat Ronaldo de prijs dit jaar weer weet te winnen", zegt de 38-jarige Ronaldo tegenover Sky Sport Italia. "Hij scoort veel goals en is een groot onderdeel van de manier waarop Real Madrid speelt. Messi is ook in goede vorm, maar het jaar van Cristiano is memorabel geweest. Het jaar van Messi is minder onvergetelijk geweest."

Ronaldo, die in zijn imposante carrière voor zowel Real Madrid als FC Barcelona speelde, weet dat het winnen van grote prijzen belangrijk is voor het winnen van de titel Wereldvoetballer van het jaar. Cristiano Ronaldo won met Real Madrid de Champions League, waar FC Barcelona het afgelopen seizoen moest stellen zonder grote prijs. Messi kwam nog dicht bij het winnen van het WK, in de finale verloor Argentinië echter van Duitsland.

De Portugese Ronaldo maakte niet alleen dit kalenderjaar veel indruk, in het lopende seizoen weet hij de schijnwerpers steeds op zich gericht. In zeventien wedstrijden scoorde hij al 23 keer.