Leerdam pleit voor wetswijziging in Suriname: Genoeg die er voor open staan
"Ik kom er elke zes maanden"

Leerdam pleit voor wetswijziging in Suriname: "Genoeg die er voor open staan"

21-11-2014 09:40
5

Kelvin Leerdam ziet het zitten om in de toekomst uit te komen voor het nationale elftal van Suriname. Dan moet er wel een wetswijziging plaatsvinden. Op dit moment mag een speler van Suriname niet over een dubbele nationaliteit beschikken.

Leerdam is geboren in Suriname en woonde er tien jaar, maar heeft ondertussen ook een Nederlands paspoort bemachtigd. In zijn geboorteland is echter de wens ontstaan om met enkele Nederlandse spelers van Surinaamse afkomst te proberen om zich te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland, zo meldt Omroep Gelderland.

"De bal ligt nu bij de politiek in Suriname", zo geeft de speler van Vitesse tegenover de regionale omroep tekst en uitleg over de stand van zaken. "Ik ken genoeg jongens die er voor open staan." Spelers als Evander Sno, Tjaronn Chery, Darryl Lachman, Marvin Emnes, Diego Biseswar, Ryan Donk en Virgil Misidjan zouden in aanmerkingen komen voor een plek in het team.

Leerdam voelt zich nog altijd verbonden aan zijn vaderland. "Ik kom er elke zes maanden. Dit zou Suriname een boost kunnen geven." Suriname is terug te vinden op een 149e plek op de FIFA-ranking en staat achter landen als Afghanistan, Vietnam en Madagascar.