'Vervelend backje' zet voorzichtig druk op Van Rhijn: Snel mogelijk naar Arena
Overmars lovend over jonge verdediger: "Sterk, snel en wendbaar"

'Vervelend backje' zet voorzichtig druk op Van Rhijn: "Snel mogelijk naar Arena"

21-11-2014 09:37
2

Anderhalf jaar geleden tekende Leeroy Owusu een contract tot medio 2016 bij Ajax, donderdag zette hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. De verdediger staat nu tot de zomer van 2019 onder contract bij de Amsterdammers.

"Ik denk dat ik heb laten zien dat ik in de toekomst van waarde kan zijn", zegt Owusu in gesprek met Ajax TV na het tekenen van een nieuwe verbintenis. "Ik heb hard gewerkt en wedstrijden in de Jupiler League gespeeld. De club beloont mij nu en daar ben ik blij mee. Dit is een hoop vertrouwen. Dat wil ik graag uitbetalen."

Marc Overmars, directeur voetbalzaken, is blij met het langer vastleggen van de rechtsback. "Hij heeft dit zelf afgedwongen. Het is goed dat we een bepaalde groep steeds langer kunnen binden. Hij is nog erg jong. Maar hier spreekt vertrouwen uit. Het geeft een beetje rust naar de speler toe en naar ons. Zelf ben ik linksbuiten geweest, ik weet hoe het is als je tegen een back moet voetballen. Hij is een lastige back. Zit er kort op. Snel, sterk, wendbaar. Een heel vervelend backje om tegen te spelen."

Het doel van Owusu is het eerste elftal van Ajax, voorlopig moet hij Ricardo van Rhijn echter voor zich dulden. "De bedoeling is zo snel mogelijk in het eerste te komen. Maar hij is een goede verdediger. Misschien dat hij de volgende stap maakt en dat ik hem op kan volgen. Ik wil heel graag. Ik wil zo snel mogelijk naar de Arena."