Nadat ik werd weggestuurd bij Feyenoord, wilde ik helemaal stoppen met voetballen
"El Ghazi staat ook open voor kritiek en wil van zijn maniertjes af"

"Nadat ik werd weggestuurd bij Feyenoord, wilde ik helemaal stoppen met voetballen"

21-11-2014 10:05
5

Anwar El Ghazi had onlangs de eer om in de Champions League een doelpunt te maken tegen FC Barcelona (3-1). Het had echter weinig gescheeld of de supporters van Ajax hadden helemaal niet van de vleugelaanvaller kunnen genieten.

El Ghazi wilde na zijn tiende het liefst niet meer in contact komen met de bal. "Nadat ik werd weggestuurd bij Feyenoord, wilde ik helemaal stoppen met voetballen. Maar Tony Pengel heeft me overgehaald naar Spartaan '20 te komen", vertelt de voorhoedespeler in gesprek met De Telegraaf. Zijn voormalig jeugdtrainer werkte ook met spelers als Jean-Paul Boëtius, Memphis Depay en Jetro Willems.

"Ik opereer het liefst vanuit de luwte. Ik hoef niet op de voorgrond", vertelt de Rotterdamse trainer. "Het was voor Anwar belangrijk dat hij op hoog niveau bleef spelen en dat konden wij hem bij Spartaan '20 bieden. Ik kende hem uit zijn Feyenoord-tijd en beloofde dat ik hem zou helpen om een heel goede voetballer te worden."

Uiteindelijk speelde El Ghazi zich in de kijker van Sparta Rotterdam, waarna hij een transfer naar Ajax maakte. "Anwar heeft een goede keuze gemaakt door naar Ajax te gaan, maar Ajax heeft een nog veel betere keuze gemaakt door Anwar binnen te halen. Hij wil altijd de beste zijn en kan absoluut niet tegen zijn verlies. Ik ken weinig spelers die zo veel in zichzelf investeren."

"Hij traint keihard, bestudeert beelden van de tegenstander, maar vooral van zichzelf. Hij staat ook open voor kritiek en wil van zijn maniertjes af", gaat Pengel verder. "Op zijn negentiende heeft hij al vijftien duels in het eerste gespeeld en is hij al geregeld beslissend geweest. Ik denk dat hij met zijn techniek, kracht, snelheid en scorend vermogen een grote sensatie kan worden."