Je kunt het mij toch niet verwijten dat ik deze kans met beide handen aangrijp?
Hellemons pakt zijn verantwoordelijkheid bij NAC: "Ik zal er alles aan doen"

"Je kunt het mij toch niet verwijten dat ik deze kans met beide handen aangrijp?"

21-11-2014 09:57

Verschillende namen werden er de afgelopen maand in verband gebracht met het hoofdtrainerschap van NAC. Uiteindelijk kreeg interim-trainer Eric Hellemons het vertrouwen, hij staat tot het eind van het seizoen aan het roer bij de club uit Breda. Hij moet de club in de Eredivisie houden.

Voorgangers John Karelse en Nebojsa Gudelj stapten ook onervaren binnen bij NAC, uiteindelijk werden ze weggestuurd. Hellemons is daar niet bang voor. "Vrezen doe ik niets of niemand", zegt de oefenmeester in gesprek met Voetbal International. "En om met Henk de Jonge te spreken: 'ik kan ook naar het UWV gaan'. Ik bedoel: je kunt het mij toch niet verwijten dat ik deze kans met beide handen aangrijp? Ja, ik heb steeds gezegd dat Maaskant met zijn ervaring nu de beste keuze zou zijn voor NAC. Vind ik nog steeds. Alleen is de realiteit anders."

"De leiding wil met mij door en vanuit de selectie kreeg ik dezelfde signalen. Dan ga ik echt niet zeggen: 'sorry, ik wacht nog even'. Nee, dan pak ik mijn verantwoordelijkheid. Of het me gaat lukken NAC in de Eredivisie te houden? Ik heb geen glazen bol. Die overtuiging heb ik, anders zou ik er niet aan beginnen. Al wordt het zonder twee, drie versterkingen erg, erg moeilijk. En dan nog zal ik er alles aan doen. Ik loop nergens voor weg. Die mentaliteit zal ik ook overbrengen op de spelers", aldus Hellemons.

Zaterdag gaat NAC op bezoek bij Go Ahead Eagles, op dit moment een directe concurrent. De club uit Breda staat zestiende met tien punten uit twaalf duels, Go Ahead Eagles staat met twee punten meer op de vijftiende plaats.