'Shakhtar-aanvoerder zwicht voor Van Gaal en stapt in januari over naar Engeland'
Srna staat op het punt om een winterse transfer te maken

'Shakhtar-aanvoerder zwicht voor Van Gaal en stapt in januari over naar Engeland'

21-11-2014 10:38
1

Louis van Gaal is druk bezig om zich te oriënteren op verdedigende versterkingen voor in de winterse transferperiode. In het eerste gedeelte van de competitie is de laatste linie de achilleshiel van Manchester United gebleken.

In zijn zoektocht is de Nederlandse oefenmeester uitgekomen bij de ervaren Darijo Srna, zo meldt de Servische journalist Aca Stojanovic. Hij wist afgelopen zomer ook als eerste te melden dat Dusan Tadic de overstap van FC Twente naar Southampton zou maken. De verwachting is dat Srna in januari al zijn handtekening zet onder een contract op Old Trafford.

De 32-jarige Kroaat moet voor de nodige ervaring in de verdediging van Manchester United zorgen. De opkomende rechtsback staat al sinds 2003 op de loonlijst bij zijn werkgever uit Oekraïne. Daarvoor speelde de huidige aanvoerder zijn duels in zijn vaderland voor Hajduk Split. Bovendien staan er ruim honderd interlands voor Kroatië achter zijn naam.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="nl"><p>Unofficial: Manchester United approached Darijo Srna. They want Shakhtar FB in January. Big chances him to say yes. <a href="http://t.co/1tRRo3jur0">pic.twitter.com/1tRRo3jur0</a></p>&mdash; Aca Stojanović (@AcaStop) <a href="https://twitter.com/AcaStop/status/535476976547799040">20 november 2014</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>