Wenger staat Van Gaal bij: 'Het was niet zo makkelijk voor hem'
"Van Gaal had hem niet zo lang tot zijn beschikking"

Wenger staat Van Gaal bij: 'Het was niet zo makkelijk voor hem'

21-11-2014 11:15

Voor Arsenal staat er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op het programma. Het elftal van trainer Arsène Wenger neemt het dan op tegen Manchester United. Beide clubs kunnen een overwinning goed gebruiken.

Zowel Arsenal als Manchester wil aansluiting proberen te krijgen met Chelsea, Southampton en Manchester City. "We hebben te vaak gelijkgespeeld de laatste periode", aldus Wenger. "Dat is niet iets mentaals. We voelen ons sterk in eigen huis, onze recente resultaten zeggen voldoende." Wenger kan tegen United weer beschikken over de herstelde Olivier Giroud en Mikel Arteta.

Voor Danny Welbeck is het een weerzien met zijn voormalig werkgever. "Welbeck heeft een grote toekomst voor zich. De afgelopen maanden presteerde hij goed, hij is gestegen in aanzien", vervolgt Wenger in de Engelse media. De Fransman heeft desondanks begrip voor de beslissing van Louis van Gaal om de spits te laten gaan. "Van Gaal had hem niet zo lang tot zijn beschikking. Het was dus niet zo makkelijk voor hem om Welbeck te beoordelen."