Huntelaar ziet voor zichzelf rol bij De Graafschap: Het beleid is fout gegaan
"Talentvolle jeugd is er genoeg in de Achterhoek"

Huntelaar ziet voor zichzelf rol bij De Graafschap: "Het beleid is fout gegaan"

21-11-2014 11:27
3

Klaas-Jan Huntelaar verwacht nog enkele seizoenen in de voetballerij actief te zijn, maar is ondertussen al wel bezig met zijn toekomst. De spits van Schalke 04 ziet na zijn carrière wel een rol voor hem weggelegd bij De Graafschap.

"Ik heb wel wat gedachten over wat ik eventueel wil als ik stop met voetbal", zo citeert Omroep Gelderland de international. "De Graafschap is dan absoluut een club waar ik wat mee heb. Beleid maken vind ik interessant. Het uitzetten van goede lijnen voor de toekomst. Ik zou daarin wel iets willen betekenen, maar nu is dat nog ver weg. Ik wil zo lang mogelijk blijven voetballen."

Wedden

Meer odds

Huntelaar heeft een duidelijke mening over de jeugdopleiding van De Graafschap, die afgelopen zomer werd losgekoppeld van BV De Graafschap. Het maakte vanuit een nieuwe stichting een doorstart. "De opleiding was hier bijna de dupe geworden van het beleid, maar dat wegsnijden is het allerdomste wat je kunt doen. De jeugdopleiding is namelijk van levensbelang."

"Het ontwikkelen van talenten zorgt voor inkomsten en zeker voor een kleine club als De Graafschap moet je daar dus in investeren", vervolgt de goalgetter. "Talentvolle jeugd is er genoeg in de Achterhoek. Maar je moet het wel ontwikkelen en in gaan passen. Lange tijd is het hier in het beleid fout gegaan. Het is zaak dat je goed investeert me je inkomsten."