Nederlandse recidivist zorgt voor ongekende kaartenregen in Italiaanse dienst
Controleur laat 'concurrentie' ver achter zich

Nederlandse recidivist zorgt voor ongekende kaartenregen in Italiaanse dienst

21-11-2014 12:26

Nigel de Jong zit nooit om een harde of nuttige tackle verlegen, maar dit seizoen is het wel heel vaak raak. De middenvelder van AC Milan stevent af op een persoonlijk record.

De Jong pakte al zeven kaarten en dat terwijl de Serie A pas elf speelronden oud is. Met dat aantal laat de international van het Nederlands elftal alle 'concurrenten' ver achter zich. Als De Jong zijn huidige gemiddelde volhoudt, komt hij dit seizoen uit op liefst 24 gele kaarten. Dat schrijft Voetbal International vrijdag.

Wedden

Meer odds

Het huidige record in Italië is in handen van Daniele Conte. De middenvelder van Cagliari kreeg twee jaar geleden zestien keer geel en één keer rood, een aantal dat De Jong makkelijk moet kunnen overtreffen als hij zo doorgaat. In het verleden pakte de controleur nooit meer dan negen kaarten per seizoen.

Ook Europees is De Jong, die net is hersteld van een hamstringblessure en zondag waarschijnlijk op de bank zit tegen Internazionale, ver uit het zicht. In de vijf grote competities (Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië en Spanje) pakte geen enkele speler zoveel kaarten als de ex-Ajacied.