Willem II moet winnen van 'leuk ploegje': Win je daar, dan sta je zesde
"Win je daar, dan sta je zesde. Nu staan we twaalfde"

Willem II moet winnen van 'leuk ploegje': "Win je daar, dan sta je zesde"

21-11-2014 12:37

Willem II treedt zaterdag met een uitgeruste selectie aan tegen Excelsior. Jurgen Streppel gebruikte de afgelopen interlandweek om zijn spelers wat extra dagen vrij te geven.

Willem II is daardoor helemaal klaar zijn voor de komende reeks belangrijke wedstrijden. "In die zin hebben we geleerd van twee jaar geleden, toen we veel blessures hadden", laat de trainer van de Tilburgers op de website van de club weten. "Iedereen is fit nu, dat is heel prettig."

Streppel heeft door de fitte selectie wel een luxeprobleem. Frank van der Struijk en Tim Cornelisse zijn weer fit en zouden rechtsback kunnen spelen, maar Freek Heerkens vulde die positie de afgelopen weken juist goed in. Het is dan ook de vraag wie er rechts achterin gaat spelen. "Ik heb mijn keuze gemaakt, maar ik ga daar vooraf niets over zeggen."

Tegen Excelsior staat er het nodige op het spel voor Willem II. Bij winst kan de club naar boven kijken, bij verlies lonkt de kelder van de Eredivisie. "De verschillen zijn zo ontzettend klein, het lijkt de Jupiler League wel. Twee weken terug speelden we ADO na rust helemaal van de mat. We verloren wel met 3-2, dat kan gebeuren. Win je daar, dan sta je zesde. Nu staan we twaalfde", zegt Streppel. "Excelsior is gewoon een leuke ploeg, die verzorgd voetbal speelt."