We komen niet met angst in de broek, we leven vol vuur en vlam naar Ajax toe
"We weten dat we punten moeten gaan pakken, maar uit bij Ajax kun je verliezen"

"We komen niet met angst in de broek, we leven vol vuur en vlam naar Ajax toe"

21-11-2014 13:04

Voor SC Heerenveen breekt een belangrijke periode aan. De ploeg van Dwight Lodeweges wist liefst vijf wedstrijden op rij niet te winnen en dan is ook nog eens regerend kampioen Ajax de eerstvolgende tegenstander.

Van de 23 wedstrijden die Heerenveen in Amsterdam speelden, werden er slechts drie gewonnen. Lodeweges trekt zich daar echter niets van aan. "We hebben het gevoel dat er wat te halen valt", zegt de trainer op de clubsite. Rijk rekenen doet hij zich nog niet. "Maar we gaan ook niet met angst in de broek naar Amsterdam. Wij willen winnen en gaan ook voor de winst", aldus Lodeweges, die een goed gevoel kreeg van de afgelopen trainingsweek. "Het staat er goed op, de jongens zijn fit en leven vol vuur en vlam naar Ajax toe."

Positief is dat de dure zomeraanwinst Sam Larsson weer helemaal fit is. "Sam heeft de afgelopen weken heel wat trainingsuurtjes gemaakt. Hij heeft hard en goed getraind. Twee maanden loop je niet zomaar in, maar we zien aan alles dat hij meer power krijgt. Hij kan de actie beter inzetten en doortrekken en kan dat nu ook vaker. Je weet niet hoe een wedstrijd loopt, maar het is de bedoeling dat hij de negentig minuten vol maakt."

De slechte serie van de afgelopen weken zorgt in het Abe Lenstra Stadion niet voor onrust. "We weten dat we punten moeten gaan pakken, maar uit bij Ajax kun je verliezen. Ze zijn niet voor niets vier jaar op rij landskampioen geworden. De weken na Ajax is een ander verhaal, dan moeten we resultaat behalen", doelt Lodeweges op de duels met Heracles Almelo, FC Groningen, NAC Breda en ADO Den Haag.