De Boer maakt het wéér spannend tussen Sigthórsson en Milik
Amsterdammers nemen het zaterdagavond op tegen Heerenveen

De Boer maakt het wéér spannend tussen Sigthórsson en Milik

21-11-2014 13:30
25

Het is nog helemaal niet zeker dat Arek Milik zaterdag in de spits staat bij Ajax. Frank de Boer wilde vrijdag niet zeggen wie de voorkeur krijgt tegen sc Heerenveen. De Ajax-trainer is namelijk ook te spreken over Kolbeinn Sigthórsson.

Milik scoorde de afgelopen weken aan de lopende band, maar dat bezorgt hem niet per definitie een basisplaats. "Er is nog helemaal niks zeker", aldus De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. De coach ontkent dat hij ontevreden is over Sigthórsson. "Ik vond juist dat hij heel goed bezig was. Hij scoorde dan niet, maar hij was bezig om het team beter te laten spelen."

"Daar was ik tevreden over, alleen Milik heeft dat ook op dit moment ook. Ik kijk op dit moment hoe de spelers ervoor staan. We zullen het zien wie er zaterdagavond speelt", aldus De Boer, die Milik in de pers nog steeds niet het volledige vertrouwen geeft. "Of ik vind dat Milik doelgerichter is? Nee. Ik vind ze alle twee doelgericht. Het zijn echte spitsen. Sigthórsson is misschien nog wel gretiger voor de goal, alleen lukt het op dit moment niet."

Van tegenstander Heerenveen is De Boer een fan. "Ze hebben weliswaar weinig wedstrijden gewonnen de laatste tijd, maar ik vind dat Lodeweges altijd een leuk elftal op de been brengt met leuk voetbal. Ze hebben goede spelers en spelen volgens een goede filosofie. Het zit verdedigend goed in elkaar. Ze zijn bereid om te strijden en het vuile werk voor elkaar op te knappen. Het is een goed team, alleen ik denk dat wij beter zijn."

Op personeel vlak kreeg De Boer vrijdag goed nieuws. Alle twijfelgevallen zijn fit bevonden. "Iedereen is goed uit de interlandperiode gekomen. Ook Andersen, die weliswaar niet helemaal okselfris is. Het is ook nogal wat als twee voortanden naar achteren worden gebeukt. Dat is heel gevoelig. Maar met goede medicatie moet dat geen problemen opleveren. De rest is ook honderd procent fit", besluit de coach.