'Winnaar' keert terug bij Utrecht: Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken
"Los van wat hij allemaal met de bal kan, werkt hij ook elke seconde keihard"

'Winnaar' keert terug bij Utrecht: "Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken"

21-11-2014 13:22
2

Robbie Alflen maakt bij FC Utrecht unieke tijden mee. De ziekenboeg van de club is nagenoeg leeg en dat is voor het eerst dit seizoen. Robbin Ruiter, Tommy Oar en Nacer Barazite zijn weer fit en Edouard Duplan kan zondag tegen SC Cambuur zelfs zijn eerste minuten van het seizoen maken.

Alflen is bijzonder blij met de terugkeer van Duplan, die in januari voor het laatst in actie kwam. "Edu is in alle opzichten een winnaar. Hij wil verder met de ploeg, wil doorpakken", zegt de coach op de clubsite. "Voor een team is het altijd lekker als iemand als Edu in het veld komt en volgens mij geldt dat ook voor het publiek."

"Waaraan hij zijn enorme populariteit te danken heeft? Edu is een mooi mens, zal nooit naast zijn schoenen gaan lopen. Los van wat hij allemaal met de bal kan, werkt hij ook elke seconde keihard." Ook de internationals Rubio Rubin en Kristoffer Peterson zijn inzetbaar, zij keerden donderdag topfit terug. Rubin maakte afgelopen week zelfs zijn debuut. "Hartstikke leuk voor hem. Maar ook voor ons, als club. Het is niet niks, hoor, om een A-international van een land als Verenigde Staten in huis te hebben."

De nummer negen van de Eredivisie treft zondag de nummer acht, SC Cambuur. "Een goede ploeg", vat Alflen de opponent in twee woorden samen. "Ze willen verzorgd voetbal spelen en doen dat vanuit duidelijke afspraken. Ze hebben net zoveel punten als wij. Ze staan waar ze staan, en dat na meer dan een derde van het seizoen. Dat vind ik dus wel een graadmeter voor wat ze kunnen."