'Willen het gaatje dichten en eroverheen gaan, maar dat hangt ook van PSV af'
Amsterdammers staan vier punten achter op koploper PSV

'Willen het gaatje dichten en eroverheen gaan, maar dat hangt ook van PSV af'

21-11-2014 13:44
5

Ajax speelt de komende vier weken acht wedstrijden. Het belangrijkste doel in Amsterdam: inlopen op koploper PSV. De achterstand op de koploper van de Eredivisie bedraagt momenteel vier punten.

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt dat zijn ploeg net als de afgelopen seizoenen kan terugkomen. "Tot de winterstop moeten we in ieder geval niet op grotere achterstand komen. Maar het liefst willen we het gaatje dichten en eroverheen gaan. Dat hangt van onszelf af, maar ook van PSV", aldus De Boer vrijdagmiddag op het wekelijkse perspraatje.

Wedden

Meer odds

"Het wordt een hele zware maand, met nog twee Champions League-wedstrijden en een bekerwedstrijd tegen Vitesse. Als je lang mee wil blijven doen, zal je deze duels moeten winnen. Ook om met een goed gevoel de tweede seizoenshelft in te gaan. Dat begint zaterdagavond tegen sc Heerenveen", weet De Boer.

Behalve PSV en Feyenoord houdt De Boer rekening met meer clubs. "Ik vind Twente nog steeds wel een outsider. Vitesse vind ik ook een team waar je rekening mee moet houden, ook al staan ze op flinke achterstand."