Brama houdt zich niet in voor Twente-fans: Ben er niet goed in, maar doe het wel
"Ik ben niet zo goed in juichen"

Brama houdt zich niet in voor Twente-fans: "Ben er niet goed in, maar doe het wel"

21-11-2014 14:07

Voor Wout Brama staat er zondag een bijzondere wedstrijd op het programma. De middenvelder van PEC Zwolle ontvangt de club die hij liefst vijftien jaar diende: FC Twente.

Brama vertrok afgelopen zomer uit Enschede en is dus nog goed op de hoogte van wat daar gebeurt. Bij PEC schroomt men niet om daar gebruik van te maken. "Ik weet veel van FC Twente en van de spelers en van de speelstijl en hoe de trainer daar denkt dus ja, daar ben ik misschien wel de beste specialist in nu bij Zwolle", vertelt hij bij RTV Oost. "Dus lijkt me logisch dat ik daarnaar gevraagd word en ik geef ook graag mijn mening."

Het is altijd een heet item als een voetballer tegen zijn oude club speelt: wat te doen bij een doelpunt? Brama weet het al. "Ja, ik juich gewoon. Ja tuurlijk, ik speel nu voor Zwolle. Kijk, ik zal altijd een speler met een hart voor Twente blijven en dat zal nooit weggaan bij mij, alleen ik speel en ik werk voor PEC Zwolle en als ik daarvoor scoor dan juich ik." Met een knipoog: "Ik ben niet zo goed in juichen dus zal wel een raar gezicht worden als het gebeurt." Veel ervaring heeft Brama ook niet: hij maakte slechts 6 goals in 236 wedstrijden.