'Uit beeld geraakte rechtsbuiten legt transferverzoek neer bij Feyenoord'
Aanvaller voorbij gestreefd door onder meer Toornstra

'Uit beeld geraakte rechtsbuiten legt transferverzoek neer bij Feyenoord'

21-11-2014 14:07
2

Ruben Schaken verlaat Feyenoord mogelijk komende winter al. De vleugelspeler komt dit seizoen niet meer aan de bak in De Kuip en heeft zelf een transferverzoek ingediend.

Dat bevestigt technisch directeur Martin van Geel vrijdag aan RTV Rijnmond. Schaken was de afgelopen seizoenen een vaste waarde op de rechtsbuitenpositie, maar dit seizoen krijgt aankoop Jens Toornstra de voorkeur op die positie. Schaken zit zelfs regelmatig op de tribune. Dat is hij zat. Hij heeft Feyenoord gezegd dat hij dan ook wil vertrekken in de winterse transferperiode.

Eerder dit seizoen werd gemeld dat Schaken weigerde om als rechtsback te spelen. "Ik als rechtsback? Nee, ik zie dat niet gebeuren", reageerde Schaken in De Telegraaf. "Ik speel natuurlijk waar de trainer me nodig heeft, maar hij kent ook mijn voorkeuren. Ik zit nu even in een lastige situatie, maar ik hou mijn hoofd koel. In het voetbal kunnen dingen heel snel veranderen, daar blijf ik in geloven. Ik blijf knokken en laat me niet gek maken", aldus Schaken, die zelf ontkent niet op die positie te willen spelen. "Ik zal het niet weigeren, maar ik spreek wel uit waar mijn voorkeur ligt."

Voor Joris Mathijsen en Erwin Mulder heeft Feyenoord volgens de regionale omroep ook slecht nieuws. Allebei zijn ze hun plek net als Schaken kwijt.