'Toen Advocaat afscheid nam, zei hij nog: 'jouw tijd komt', mooi moment was dat'
Middenvelder blij met doorbraak bij AZ

'Toen Advocaat afscheid nam, zei hij nog: 'jouw tijd komt', mooi moment was dat'

21-11-2014 14:24

Thom Haye is er dit seizoen in geslaagd een basisplaats te veroveren bij AZ. Precies zoals Dick Advocaat begin dit jaar voorspelde. Haye is zijn oud-trainer dankbaar voor dat vertrouwen.

De negentienjarige Haye kreeg onder Marco van Basten een basisplaats en is die ook onder John van den Brom niet kwijtgeraakt. "Van origine ben ik een 'nummer tien', in de rug van de diepe spits", vertelt Haye op de website van AZ. "Mijn huidige positie, hangend vanaf links, bevalt me ook uitstekend. Ik speel als een valse middenvelder."

"Onder Marco van Basten kreeg ik een basisplaats, net zoals later onder John van den Brom. Zijn eerste wedstrijd was thuis tegen FC Twente. Toen speelde ik direct heel sterk. Hangend op links krijg ik de ruimte om op zoek te gaan naar de bal; wat naar binnen zwervend. Ik merk dat er nog wordt gezocht naar de ideale formatie en samenstelling. De komende tijd komen er ook weer spelers terug van blessures. Het wordt dus keihard strijden voor mijn plek", weet Haye.

Vorig seizoen kwam Haye slechts tot drie invalbeurten. Evengoed is hij Advocaat dankbaar. "In eerste instantie werd ik nog teruggezet naar Jong AZ, maar daarna mocht ik mee op het winterse trainingskamp. Daar heb ik mezelf bewezen. Advocaat haalde me weer bij de selectie en later dat seizoen debuteerde ik en zat ik regelmatig bij de wedstrijdselectie. Toen Dick afscheid nam, zei hij nog: 'Thom, jouw tijd komt volgend seizoen'. Mooi moment was dat."