Ajax-target altijd al fan van Ajax: Wat dat betreft kijk ik er wel naar uit
"Ik wil dat niet in mijn hoofd hebben tijdens de wedstrijd"

Ajax-target altijd al fan van Ajax: "Wat dat betreft kijk ik er wel naar uit"

21-11-2014 14:24
15

In de Arena zijn zaterdagavond flink wat ogen gericht op Daley Sinkgraven. De middenvelder kan op bezoek bij Ajax laten zien dat het logisch is dat de landskampioen hem wil aantrekken.

Sinkgraven wordt sinds deze zomer in verband gebracht met Ajax, waar Frank de Boer van hem is gecharmeerd. "Natuurlijk streelt me dat, maar dat probeer ik van me af te schudden", zegt het talent tegen Helden Online. "Ik wil dat niet in mijn hoofd hebben tijdens de wedstrijd." En ook het feit dat hij als jongetje fan was van Ajax speelt geen rol.

"Dat maakt de voorbereiding niet anders hoor. Het is altijd leuk om tegen een grote club te spelen. Dus wat dat betreft kijk ik wel uit naar de wedstrijd tegen Ajax. En het klopt dat ik in mijn jeugd fan was van de club", vervolgt Sinkgraven. "Maar dat zegt niets over mijn toekomst, dat is niet bepalend voor de keuzes die ik later misschien moet maken."

Het is snel gegaan met de negentienjarige Drenthenaar, die pas eind maart voor het eerst in de Eredivisie in de basis stond. Tevreden is hij echter niet. "Ik vind dat ik een wisselvalig seizoen draai. Ik hoor stabieler te zijn. In de jeugd had ik daar nooit last van. Misschien heeft dat toch wel te maken met de druk. Dit brengt toch meer druk met zich mee. Ik zou graag nog wat completer worden, ik ben nog niet tevreden."