Schreuder ziet fors nadeel voor FC Twente bij bezoek aan directe concurrent
Trainer denkt dat PEC voordeel heeft vanwege kunstgras

Schreuder ziet fors nadeel voor FC Twente bij bezoek aan directe concurrent

21-11-2014 14:34
3

Voor FC Twente wacht zondag een belangrijke wedstrijd. De ploeg van Alfred Schreuder neemt het op tegen PEC Zwolle, dat slechts één punt minder heeft dan de nummer drie.

Schreuder weet dus dat FC Twente een lastige middag te wachten staat. Hij kent de kracht van PEC. "De ploeg zit prima in elkaar en is een directe concurrent", zegt Schreuder op de clubsite. "Zwolle is een goed voetballende ploeg en heeft natuurlijk een extra thuisvoordeel door het kunstgras, maar dat mag voor ons geen excuus zijn. Wij moeten naar ons eigen spel kijken en we gaan vol voor de winst. We willen bovenin de competitie mee blijven draaien en de lijn van de laatste competitiewedstrijden doortrekken."

Op personeel vlak hebben de Tukkers weinig zorgen. "Op Felipe Gutiérrez en Shadrach Eghan na is iedereen fit. De internationals zijn goed teruggekeerd, alleen Orlando Engelaar is zondag waarschijnlijk niet inzetbaar. Hij heeft last van zijn kuit. We hebben zaterdag nog een training, als er verder niets gebeurt kunnen we met dezelfde elf spelers starten als tegen Dordrecht."

Over de talentvolle Renato Tapia had Schreuder een aantal mooie woorden in huis. De middenvelder speelde deze week mee in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen SC Cambuur. "Renato is helemaal terug na zijn blessure en hij maakt een heel goede indruk, het is goed hem er weer bij te hebben. Renato kan zondag tegen Zwolle deel uitmaken van de selectie."