AZ wil ambitieus Vitesse nieuwe tik uitdelen: Ze staan niet voor niets elfde
"Vitesse laat ook veel steekjes vallen, daar moeten wij van profiteren"

AZ wil ambitieus Vitesse nieuwe tik uitdelen: "Ze staan niet voor niets elfde"

21-11-2014 14:43
1

John van den Brom deed vrijdag niet moeilijk over de opstelling van zijn AZ, dat zaterdag op eigen veld tegen Vitesse speelt. Zijn eigen spelers en de tegenstanders weten waar ze aan toe zijn.

"Ik heb geen aanleiding om de ploeg die van NAC won te veranderen", gaf Van den Brom te kennen op de website van AZ. "Ik hou niet zo van veel wisselen. We hebben meer baat bij vaste patronen."

Met diezelfde elf spelers acht Van den Brom zich zeker niet kansloos tegen de Arnhemmers. "Als je ze de kans geeft, kunnen die gasten heel goed voetballen. Maar ze zijn niet onaantastbaar, zeker niet. Ze staan niet zomaar elfde. Vitesse laat ook veel steekjes vallen, daar moeten wij van profiteren."

Het duel met Vitesse komt nog te vroeg voor Steven Berghuis, die herstellende is van een voetblessure. "We moeten hem vooral conditioneel klaarmaken voor een wedstrijd. Dat kan me niet snel genoeg gaan, maar moet wel met beleid gebeuren."

Kunstgras
Ook de kunstgrasdiscussie kwam in Alkmaar ter sprake. "Toen ik trainer van AGOVV was, waren wij een van de eerste clubs met een kunstgrasveld. Ik ben absoluut geen tegenstander van kunstgras", zei Van den Brom desgevraagd. "Maar we moeten wel oppassen dat we internationaal niet het lachertje van Europa worden met deze discussie en onze velden."