Rutten blijft bij besluit: Als hij aan de deur klopt, zal ik open doen
Spitspositie Feyenoord blijft veelbesproken

Rutten blijft bij besluit: "Als hij aan de deur klopt, zal ik open doen"

21-11-2014 14:55
1

Elvis Manu en Luke Wilkshire kunnen zaterdag nog niet meedoen in het duel van Feyenoord met FC Dordrecht. Beiden zijn op de weg terug, maar redden het niet om zaterdag al te kunnen spelen.

Trainer Fred Rutten hoopt dat het tweetal komende donderdag in de Europa League tegen Sevilla weer kan spelen. "Ik heb goede hoop dat ze dan inzetbaar zijn", laat Rutten op de website van de Rotterdammers weten. 

Manu, die kampt met een liesblessure, wordt vervangen door Jean-Paul Boëtius. Rutten wist nog niet wie hij op de positie van Wilkshire zal opstellen. De coach maakt de keuze tussen Rick Karsdorp en Khalid Boulahrouz. Tonny Vilhena neemt op het middenveld de plek in van de geschorste aanvoerder Jordy Clasie. Joris Mathijsen is er vanwege een kuitblessure nog niet bij.

Spits
Ondanks het gebrek aan doelpunten blijft Rutten vertrouwen in Colin Kazim-Richards, die niet hoeft te vrezen voor de winterse komst van een concurrent. De Turk krijgt opnieuw de voorkeur boven Mitchell te Vrede. "Die keuze heb ik gemaakt. Als Te Vrede aan de deur klopt zal ik open doen", aldus Rutten, geciteerd door VI

Enigszins opmerkelijk is de keuze van Rutten wel. Kazim-Richards, die twee weken geleden tegen Vitesse al na één helft naar de kant werd gehaald, maakte dit seizoen slechts drie goals in 561 minuten. Te Vrede staat na 473 minuten op vijf treffers.