'FC Barcelona zit Ajax dwars en mengt zich in strijd om Marokkaans toptalent'
Transfer naar Amsterdam lijkt geen optie meer

'FC Barcelona zit Ajax dwars en mengt zich in strijd om Marokkaans toptalent'

21-11-2014 15:42
1

FC Barcelona heeft zijn zinnen gezet op een toptalent van AC Milan. De Spaanse topclub ziet de pas zestienjarige Hachim Mastour dolgraag naar Camp Nou komen, meldt Sport.

Mastour behoorde op zijn jonge leeftijd al twee keer tot de wedstrijdselectie van Milan en maakte in vriendschappelijk verband ook al zijn debuut voor de Rossoneri. Hij wordt met spelers als Alen Halilovic en Martin Odegaard beschouwd als één van de grootste talenten op de Europese velden.

Volgens Corriere dello Sport heeft vice-president Adriano Galliani zelfs bevestigd dat Barcelona afgelopen zomer een poging waagde om Mastour vast te leggen. De aanbieding werd door AC Milan echter van tafel geveegd. 

Eerder kwam naar buiten dat Ajax het toptalent hoog op het verlanglijstje heeft staan, net als bijvoorbeeld Odegaard. In april werd nog gemeld dat de Amsterdammers een bod van één miljoen euro wilden uitbrengen om de voetballer van Jordaans-Marokkaanse afkomst in te lijven. 

Ajax dacht dat het binnen Europa de meest geschikte club was voor Mastour en wilde hem daar ook van overtuigen. Milan is echter vastbesloten om de voetballer in eigen huis te houden. Met de interesse van Barcelona wordt de kans op een toekomstige transfer naar Ajax bovendien ook al flink kleiner.