FC Twente ziet af van warm oord: Ik was de enige die er zo over dacht
Schreuder wil met Tukkers in Twente blijven

FC Twente ziet af van warm oord: "Ik was de enige die er zo over dacht"

21-11-2014 15:51

FC Twente zoekt in de winter geen warm oord op. De ploeg van trainer Alfred Schreuder beschikt op het trainingscomplex in Hengelo over de benodigde faciliteiten om de winter door te komen.

"We hebben hier in Hengelo een verwarmd trainingsveld en dat kunnen we in de winter prima gebruiken", zegt de oefenmeester vrijdagmiddag in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle in gesprek met TC Tubantia. "De spelers kunnen gewoon thuis slapen, hier trainen en blijven in hun ritme. We hebben het vorig jaar ook niet gedaan en dat is ons goed bevallen. Bovendien: een trainingskamp kost erg veel geld."

Wedden

Meer odds

"Ook daar moet je naar kijken", vervolgt Schreuder, die een van de weinige coaches is die in de winter afziet van een trainingskamp in het buitenland. "Dat bleek al op de cursus coach betaald voetbal. Ik was de enige die er zo over dacht." Mocht de regio Twente in de winter alsnog ondersneeuwen, trekt FC Twente een alternatief plan uit de kast. "Dan hebben we wel iets achter de hand", aldus Schreuder.