De Boer: Hartstikke leuk, maar zo is het in het verleden ook altijd geweest
"Dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal"

De Boer: "Hartstikke leuk, maar zo is het in het verleden ook altijd geweest"

21-11-2014 15:54
3

Na jaren van nivellering maakt de traditionele top-drie weer de dienst uit in de Eredivisie. Frank de Boer is er blij mee dat PSV, Ajax en Feyenoord de Nederlandse competitie aanvoeren. "Zo is het in het verleden ook altijd geweest."

"Dat is alleen maar goed voor het Nederlandse voetbal", zegt De Boer over de dominantie van de top-drie. "Uiteindelijk moeten bij de grootste clubs ook de beste spelers spelen. Als de top-drie goed presteert in eigen land, kun je ook in Europa beter presteren."

De Eredivisie wordt vaak gezien als leuk en spannend. Wat betreft kwaliteit houdt het echter niet over. "Nivellering en iedereen die van elkaar kan winnen is hartstikke leuk. Maar als dat gebeurt, is pakweg NAC dan beter geworden of zijn wij als topclub minder geworden? Ik denk het laatste."

Met de vorm van Ajax gaat het de laatste weken al wel beter. "De vastigheden komen er wat meer in, ook omdat we vaker met een vaste formatie spelen. We hebben het gevoel dat er een soort klik is in het elftal", citeert Voetbal International

"Dat is toch het lekkerste: met één team spelen, waardoor de automatismen erin komen. We willen in de komende duels nog meer domineren. En dan niet één of twee wedstrijden, maar een hele serie", aldus De Boer, die nog niet duidelijk maakte wie er zaterdag in de spits start.