'Voor hem is het natuurlijk lullig, maar de één zijn dood is de ander zijn brood'
Van Bezooijen vervangt Drost opnieuw

'Voor hem is het natuurlijk lullig, maar de één zijn dood is de ander zijn brood'

21-11-2014 16:19

Voor NAC Breda staat er zaterdagavond een belangrijke wedstrijd op de rol. In Deventer neemt de ploeg het op tegen Go Ahead Eagles, dat in de onderste regionen van de Eredivisie twee punten boven de Bredanaars staat. Een nederlaag zou NAC Breda verder in de problemen brengen.

"Het is inderdaad een zespuntenwedstrijd", beaamt Eric Hellemons, trainer van de club, vrijdag tegenover Omroep Brabant. "We moeten er alles aan doen om de nul op het scorebord te houden. Want als je er eentje tegen krijgt, moet je er twee scoren om te winnen. Zo simpel is het. Het is geen hogere wiskunde."

"En als we dat doen, hebben we genoeg mensen in de omschakeling die creatief zijn en doelpunten kunnen maken", vervolgt de oefenmeester, die 'houdt van duidelijkheid' en dezelfde elf de wei in stuurt als in de wedstrijd tegen FC Groningen. Dat duel verloor de Parel van het Zuiden overigens met 1-0.

Henrico Drost is er tegen Go Ahead Eagles niet bij. De verdediger moet vanwege zijn schouderblessure mogelijk onder het mes. Jesse van Bezooijen is opnieuw zijn vervanger. "De één zijn dood, is de ander zijn brood. Voor mij is deze situatie prettig, maar voor Henrico is het natuurlijk lullig. Ik moet nu veel leren en zo veel mogelijk wedstrijden mee pakken", aldus de twintigjarige Van Bezooijen tegenover de regio-omroep.