Als Van Gaal zegt dat hij wereldkampioen wil worden, dan wordt hij uitgelachen
Hoofd Jeugdopleiding AZ kan zich vinden in woorden van Robben

"Als Van Gaal zegt dat hij wereldkampioen wil worden, dan wordt hij uitgelachen"

21-11-2014 18:13
1

Arjen Robben krijgt steun van Aloys Wijnker, Hoofd Jeugdopleiding van AZ. De buitenspeler van het Nederlands elftal zette zijn vraagtekens bij het zelfbeeld en de ambities van jonge voetballers.

"Ik wil het graag breder trekken", zegt Wijnker, die vindt dat er hoger van de toren mag worden geblazen, op het digitale thuis van de Alkmaarders. "Wij maken ons in Nederland kleiner dan we zijn. We durven onze ambities niet uit te spreken. Wanneer Louis van Gaal zegt dat hij wereldkampioen wil worden, dan wordt hij uitgelachen. Ik vind dat we juist ambitieus moeten zijn en hoge doelen moeten stellen. Wanneer je dat doet, ga je automatisch harder werken om stappen te zetten en dichterbij het eindpunt te komen."

"Ik verwacht van onze spelers dat zij streven naar het hoogste. Het is aan de technische staf om hen daarbij te begeleiden en te zorgen dat zij zich aan hun plan houden", aldus Wijnker, die de talenten van AZ waar mogelijk laat meetrainen bij een hoger team. "Talenten moeten weten wat er nodig is om de top te halen. Ze moeten daarvoor 'in de spiegel kijken, maar ook door het raam'. Dat wil zeggen dat niet alleen kijken naar wat zij zelf doen, maar ook inventariseren wat de toppers doen om het hoogste te bereiken."