'Mulder mag blij zijn als hij volgend seizoen een club in de Eredivisie kan vinden'
Pot vindt keuze voor Rutten de juiste

'Mulder mag blij zijn als hij volgend seizoen een club in de Eredivisie kan vinden'

21-11-2014 18:24
3

Cor Pot denkt niet dat Erwin Mulder een sombere toekomst tegemoet gaat. De goalie van Feyenoord is sinds dit seizoen tweede keus onder de lat en kreeg vrijdag bovendien te horen dat zijn contract deze zomer niet wordt verlengd. Daarom mag hij uitkijken naar een nieuw onderkomen.

"Mulder blijft een uitstekende keeper, maar hij moet wel wat peper in zijn reet krijgen. Hij mag blij zijn als hij een Eredivisie-club kan vinden", zegt de oud-bondscoach van Jong Oranje, die denkt dat de aan Willem II verhuurde Kostas Lamprou na dit seizoen terugkeert in De Kuip, bij RTV Rijnmond. "Dat lijkt mij het meest logisch, al krijgt hij na een goed jaar bij Willem II misschien ook wel een ander verwachtingspatroon."

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, gaf vrijdag aan dat de club een langere samenwerking met trainer Fred Rutten ziet zitten. "Ik vind het logisch dat Feyenoord door wil met Rutten. Hij past bij die club. Doet veel goede dingen, ook met de jeugd", aldus Pot, die zich ook uitlaat over de spitspositie.

Daar krijgt Colin Kazim-Richards veel kritiek. "En het is ook niet makkelijk om een betere spits te vinden, iemand die past in de cultuur van Feyenoord. Dan kom je in de categorie spelers die te duur zijn." Pot denkt dat Michiel Kramer van ADO Den Haag uit kan groeien tot een goede spits, maar zet zijn vraagtekens bij zijn eventuele komst. Volgens Pot ligt de druk in De Kuip een stuk hoger dan in het Kyocera Stadion.