Klopp legt zich neer bij transferwens Reus: Er zijn vele dromen waar te maken
Duitse grootmacht beseft dat smaakmaker de volgende kan zijn

Klopp legt zich neer bij transferwens Reus: "Er zijn vele dromen waar te maken"

21-11-2014 19:07
2

Het is niet uitgesloten dat Marco Reus uiterlijk komende zomer afscheid neemt van Borussia Dortmund. Coach Jürgen Klopp zag de voorgaande jaren al smaakmakers als Shinji Kagawa, Nuri Sahin, Robert Lewandowski en Mario Götze een overstap maken.

Reus (25) heeft vanaf komende zomer contractueel recht op een afkoopclausule. Bayern München en diverse buitenlandse topclubs houden de middenvelder nauwlettend in de gaten. Klopp realiseert zich dat de international van Duitsland langzaam maar zeker in aanmerking komt voor deze transfer.

"We zijn de afgelopen seizoenen enorm succesvol geweest, zonder dat we onze beste spelers konden behouden", vertelt Klopp tegenover SportsHUB. "Het is voor ons het belangrijkste om de ambitie van de club staande te houden. Het is niet per se onze missie om spelers voor de club te behouden tot hun 34ste."

Klopp vervolgt: "Iedere speler heeft zijn eigen ideeën over wat voor hem de top van zijn kunnen is. Er zijn vele dromen waar te maken. Dus of Reus er voor kiest om voor altijd bij ons te blijven? Dat moeten we nog maar zien."