Milik haakt in na toegenomen perspectief: Het liefst blijf ik hier, bij Ajax
Poolse spits rekent op langer verblijf in Amsterdam

Milik haakt in na toegenomen perspectief: "Het liefst blijf ik hier, bij Ajax"

21-11-2014 19:33
7

Arkadiusz Milik is bezig aan een zeer productie periode en lijkt daarmee een goede kans te maken op een vaste basisplaats bij Ajax. De Poolse spits ziet daarom ook geen aanleiding om na dit seizoen een ander avontuur aan te willen gaan.

Milik kreeg nog geen duidelijkheid omtrent een basisplaats tegen sc Heerenveen. "Ik denk dat ik speel, maar je moet het eigenlijk aan de trainer vragen", aldus de concurrent van Kolbeinn Sigthórsson tegenover FOX Sports. "Het gaat goed, ik ben in vorm. Ik voel me de laatste tijd beter, dus dan speel ik ook beter."

"De eerste maanden waren niet zo goed. En ander land, een andere club, een andere taal: alles was anders. Inmiddels ben ik hier vijf maanden en maak ik steeds stappen vooruit. Ik kan al een beetje Nederlands spreken en begrijpen", aldus Milik, in de zomer op huurbasis overgekomen van Bayer Leverkusen.

Milik maakte de afgelopen diverse doelpunten namens Ajax en de Poolse ploeg. Daarmee heeft hij vertrouwen opgedaan. "Het liefst blijf ik hier, bij Ajax", aldus de aanvaller. "Dit is een prima club voor spelers tussen de 18 en 22 jaar. Je krijgt mogelijkheden om lekker veel te spelen en kunt trainer onder goede trainers als Frank de Boer en Dennis Bergkamp."