Wenger geeft transferpoging rond Messi toe: Had niets te maken met een flat
Londense club greep naast sterspeler van FC Barcelona

Wenger geeft transferpoging rond Messi toe: "Had niets te maken met een flat"

21-11-2014 20:01

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft toegegeven dat er een poging is ondernemen om Lionel Messi in te lijven. Op vijftienjarige leeftijd verscheen de Argentijn nadrukkelijk in beeld bij de Londenaren, maar hij bleef behouden voor FC Barcelona.

Messi speelde in dezelfde jeugdploeg als Gerard Piqué en Cesc Fàbregas. "We wilden Fàbregas, Messi en Piqué inlijven. Alleen met Cesc hadden we succes", aldus Wenger in gesprek met de BBC. De centrale verdediger verliet de academie van Barça nog wel voor Engeland, maar in zijn geval was Manchester United de volgende bestemming.

Alleen Messi bleef actief op Spaanse bodem. "Uiteindelijk was hij niet van plan om te vertrekken. Het is niet zo dat de overgang afhankelijk was van een flat (zoals gesuggereerd in de media, red.). Het had er vooral mee te maken dat Messi zich comfortabel voelde in Barcelona", aldus de Franse coach.

Al zijn gehele carrière is Messi te bewonderen bij de Catalaanse club. Hij won in die periode zes landstitels, drie keer de Champions League en nog diverse andere prijzen.