Mourinho doet zijn beklag over 'voetbalmarathon': Geen ruimte om te trainen
Chelsea-manager ziet goede en slechte punten binnen het systeem

Mourinho doet zijn beklag over 'voetbalmarathon': "Geen ruimte om te trainen"

21-11-2014 20:13
1

Chelsea-manager José Mourinho heeft zijn beklag gedaan over het speelschema van zijn formatie. De komende twaalf wedstrijden worden afgewerkt in een tijdsbestek van slechts zes weken.

Naast de Premier League staan er wedstrijden in de Champions League en de League Cup te wachten. Een zwaar programma, zeker gelet op het ontbreken van een winterstop zoals in andere toplanden. "Ik ga van wedstrijd naar wedstrijd, en weet hoe vaak we in acte komen. In feite wil dat zeggen dat er geen ruimte is om te trainen", zei Mourinho op een persconferentie.

Wedden

Meer odds

"Door de hoeveelheid wedstrijden zitten er steeds maar enkele dagen tussen de wedstrijd. Dat is nadelig voor ons trainingsprogramma. Natuurlijk draait het altijd om de wedstrijden, maar we weten welk lot ons staat te wachten. Het positieve is dat alle clubs in Engeland hetzelfde ritme hebben", voegde de Portugees toe.

"Wanneer je naar het tweede deel van het seizoen kijkt en de Engelse deelnemers aan de Europese competitie neemt, dan ga je waarschijnlijk wel de rekening gepresenteerd krijgen. Maar dit waardeer ik ook wel weer. Hoewel het moeilijk is voor mij en mijn spelers, vind ik dit een prachtige periode. Ik kijk uit naar deze marathon gedurende de kerstperiode."