Guardiola krijgt goed nieuws in donkere week: Hij kan ons uit de brand helpen
Bayern-middenvelder maakt eindelijk zijn rentree in de selectie

Guardiola krijgt goed nieuws in donkere week: "Hij kan ons uit de brand helpen"

21-11-2014 22:20
3

De medische staf van Bayern München draait momenteel overuren door de kwetsuren van aanvoerder Philipp Lahm, Holger Badstuber, David Alaba Thiago Alcantara en Javi Martinez. Toch is er ook positief nieuws voor trainer Pep Guardiola: Bastian Schweinsteiger keert eindelijk terug.

Guardiola kreeg deze week een vervelende mededeling te horen: Lahm is de komende drie maanden niet inzetbaar door een knieblessure. Het is daarom extra waardevol dat Schweinsteiger is opgenomen in de selectie voor dit weekend. De Duitse topclub komt in actie tegen TSG 1899 Hoffenheim.

Wedden

Meer odds

Schweinsteiger is sinds de WK-finale tussen Duitsland en Argentinië (1-0) niet meer in actie gekomen. Zaterdag kan de middenvelder zijn rentree maken. "Dat is goed nieuws", jubelde Guardiola aan de vooravond van de ontmoeting met Hoffenheim. "Hij is fit en kan ons ontzettend uit de brand helpen."

"We moeten nu niet naar excuses gaan zoeken. We moeten blijven doorgaan en oplossingen vinden, manieren om de afwezige spelers te compenseren. We hebben voor de winterstop nog zes competitiewedstrijden en twee Champions League-wedstrijden te gaan. In deze belangrijke stap kunnen we opnieuw een stap maken", aldus de Spanjaard.

Bayern begint deze Bundesliga-ronde met een voorsprong van vier punten ten opzichte van achtervolger VfL Wolfsburg. Overwintering in het miljoenenbal is al een zekerheidje.