November en december beslissende periode voor de Premier League
City-manager legt de lat hoog voor zijn spelersgroep

"November en december beslissende periode voor de Premier League"

21-11-2014 22:41

De spelersgroep van Manchester City ligt wekelijks onder een vergrootglas en dat zal de rest van 2014 ook niet meer veranderen. Manager Manuel Pellegrini heeft de lat hoog gelegd om de titelaspiraties levendig te houden.

Na elf competitiewedstrijden staat City op een achterstand van acht punten ten opzichte van lijstaanvoerder Chelsea. Pellegrini weet dat een slechte afsluiting van de eerste seizoenshelft fataal kan zijn. "We hebben nog 24 punten te verdelen in 2014 en daar moeten we vol voor gaan, want in mijn optiek is dat de enige manier. Deze week van november plus december is een beslissende periode voor de Premier League."

Op de persconferentie stak de Chileense oefenmeester zijn instelling niet onder stoelen of banken. "Het is aan ons om de eerste helft van het seizoen goed af te sluiten. We zullen misschien niet aan kop staan in januari, zeker gezien de voortreffelijke vorm van Chelsea, maar het is belangrijk om die klus in ieder geval te klaren. We moeten boven de veertig punten komen."

City speelt zaterdag een thuiswedstrijd tegen Swansea City.