PSV waakzaam: Dat mag ons niet overkomen, het leeft echt in de groep
Eindhovenaren op bezoek bij FC Groningen

PSV waakzaam: "Dat mag ons niet overkomen, het leeft echt in de groep"

22-11-2014 07:37
1

Jeffrey Bruma maakte afgelopen week zijn rentree in de selectie van Oranje, waar hij met zijn eerste interlandgoal en zijn 23e verjaardag een memorabele week beleefde. Daar mag de verdediger van PSV nu echter niet meer aan denken.

Zondag staat de traditioneel lastige uitwedstrijd bij FC Groningen op het programma, het duel dat vorig seizoen nog de zwarte herst inluidde. "Dat moet dit jaar helemaal anders en ik ben ervan overtuigd dat we het ook anders gaan doen", zegt hij strijdbaar in De Telegraaf.

"Als iedereen is weggeweest voor een interlandperiode schuilt daar een gevaar in. Op de eerste dag na onze terugkeer hebben we alweer met elkaar besproken dat we scherp moeten zijn en dat ons niet mag overkomen wat er na een van de vorige interlandperiodes tegen PEC Zwolle is gebeurd (3-1 nederlaag, red.). Het leeft echt in de groep. Iedereen waakt ervoor."

Liefst zeven spelers van PSV maakten afgelopen week deel uit van het Nederlands elftal. Bruma wil dat de club daarvan profiteert. "Jongens als Robben en Van Persie hebben veel meer meegemaakt, zijn net een tikje sneller en een tikje alerter. Omdat we nu met zeven PSV'ers bij Oranje waren, kunnen we met veel jongens proberen dat niveau mee te nemen naar de club."