De Boer: 'Ajax profiteert van transferactiviteiten, anders kan het je opbreken'
"Je zult aan de spelers moeten vragen of mijn houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken"

De Boer: 'Ajax profiteert van transferactiviteiten, anders kan het je opbreken'

22-11-2014 07:52

Frank de Boer verklaarde vrijdag dat het best weleens zou kunnen dat hij de komende jaren gewoon voor een langer verblijf bij Ajax kiest. Het buitenland begint wel te trekken, maar de oefenmeester beseft dat het gras elders niet altijd groener is.

Ajax legde de afgelopen tijd flink wat talenten voor lange tijd vast, waardoor het geraamte voor de komende jaren staat. Daar is De Boer erg content mee en dat heeft ook zeker invloed op zijn beslissing om na ruim vier jaar eventueel nog flink langer in Amsterdam te blijven.

"Je zult aan de spelers moeten vragen of mijn houdbaarheidsdatum nog niet is verstreken. En ik moet zelf nog het gevoel hebben dat ik iets kan bijdragen aan deze groep. Ik denk zelf van wel", zegt hij in De Telegraaf. "Maar het moet van twee kanten komen. Op dit moment zie ik geen reden waarom ik niet zou kunnen blijven."

De Boer beaamde dat het helpt dat er de afgelopen jaren elke zomer nieuwe spelers bijkwamen. "Dat is zeker een voordeel, omdat je eigenlijk steeds weer opnieuw moet beginnen. Het zijn nieuwe poppetjes die weer aan elkaar moeten wennen. Het is niet het eentonige dat je kan opbreken als je telkens dezelfde selectie hebt. Als het wel dezelfde groep is die heel goede resultaten boekt, is het óók een goede combinatie."

Voor Ajax breekt nu een belangrijke periode aan. "Ik heb het de groep aangegeven dat deze maand – met twee Champions League-duels en een bekerwedstrijd tegen Vitesse – heel zwaar is. Wil je goed blijven meedoen en met een goed gevoel de tweede seizoenshelft ingaan, dan zal je ook nog eens de vijf competitieduels moeten winnen", aldus De Boer.