Bruma wil ondanks uitspraak Sneijder bij Oranje blijven: Aannemen wat hij zegt
"Die grote jongens willen meer en meer en meer"

Bruma wil ondanks uitspraak Sneijder bij Oranje blijven: "Aannemen wat hij zegt"

22-11-2014 08:57
9

Jeffrey Bruma maakte als achttienjarige jeugdspeler van Chelsea zijn entree bij Oranje, maar in de vijf jaren die volgden wist hij nooit een vaste waarde te worden. Met die periode hoopt hij nu af te rekenen.

Bruma speelde afgelopen week weer eens in het Nederlands elftal en maakte tegen Letland ook nog eens zijn eerste interlandgoal. "Het is mijn doel er nu echt bij te blijven", zegt Bruma, die sinds zijn rentree in de Eredivisie flink wat kritiek te verstouwen heeft gekregen. "Kritiek krijg je altijd als je bij een topclub speelt."

"Ik probeer ernaar te luisteren als het terecht is en er dan wat mee te doen, maar verder doet het me niet zo veel", vervolgt de de 23-jarige voetballer in De Telegraaf. De ex-speler van Chelsea komt dus weer uit in de Nederlandse competitie en daar was Sneijder afgelopen week behoorlijk kritisch over. Volgens de routinier spelen er momenteel te veel internationals in de Eredivisie. Dat heeft invloed op het niveau van Oranje.

"Daar heeft hij wel gelijk in, denk ik. Hij heeft zoveel EK's en WK's meegemaakt en de meeste Eredivisie-spelers komen nog maar net kijken", zegt Bruma. "Van zo'n speler die alles heeft meegemaakt moet je aannemen wat hij zegt. Op het trainingsveld zie je dat die grote jongens bij Oranje echte professionals zijn. Ze willen meer en meer en meer. Aan dat niveau moeten wij als jongere spelers ons optrekken."