Tweede concurrent dient zich aan bij Ajax: Moet zeggen dat ik daar echt van geniet
"Het is voor de trainer ook fijn"

Tweede concurrent dient zich aan bij Ajax: "Moet zeggen dat ik daar echt van geniet"

22-11-2014 09:26
1

Lasse Schöne kan zich na een teleurstellende interlandperiode weer richten op de Eredivisie. De Deen, die sowieso al geen erg gelukkig huwelijk met zijn interlandcarrière heeft, bleek niet fit genoeg om tegen Servië en Roemenië in actie te komen.

Schöne vertrok nog wel naar Denemarken, maar daar bleek al snel dat de gevolgen van het duel met SC Cambuur te groot waren. Hij had daardoor alle tijd om zijn ploeggenoten in actie te zien komen. "Ik zag Arek Milik tegen Zwitserland een heerlijke vrije trap binnenschieten. Ik moet zeggen dat ik daar echt van kan genieten", vertelt de specialist op de clubsite.

"Bij Ajax ben ik in principe degene die de vrije trappen neemt, maar het is goed dat er concurrentie is", zegt Schöne, die ook al concurrentie kreeg van Ricardo van Rhijn. "Daardoor weet je dat je zelf extra goed je best moet doen. En als je een keer niet speelt, kunnen zij hem er natuurlijk altijd inschieten. Het is voor de trainer ook fijn dat je weet dat er een paar een heel goede vrije trap hebben."