In het kort: Moyes start met remise, ex-Feyenoorder belangrijk in België

22-11-2014 23:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Moyes start met remise
David Moyes is zaterdag met een gelijkspel begonnen aan zijn ambtstermijn bij Real Sociedad. De Schotse trainer zag zijn nieuwe formatie met 0-0 gelijkspelen bij Deportivo La Coruña. Daar schieten beide ploegen weinig mee op in hun poging weg te komen bij de onderste plaatsen op de ranglijst.

Moyes werd op 11 november aangesteld bij Sociedad, waar hij de ontslagen Jagoba Arrasate opvolgde. De Schot werd in april aan de kant geschoven bij Manchester United. Daar ging hij aan de slag als opvolger van Alex Ferguson, maar hij kon zijn vermaarde landgenoot niet doen vergeten. Voor zijn periode in Manchester was Moyes wel succesvol bij Everton. Door het gelijkspel hebben beide ploegen tien punten na twaalf duels.

Vormer scoort
Club Brugge heeft zaterdag optimaal geprofiteerd van de nederlaag van Anderlecht. De ploeg van trainer Michel Preud'homme maakte zelf tegen Waasland-Beveren geen fout (4-2) en nam daardoor de eerste plaats in de Belgische competitie over van de titelverdediger, die onderuit ging bij Charleroi (3-1).

De Braziliaanse verdediger Robson was in de eerste helft de opvallendste speler in het Jan Breydelstadion. Eerst zette hij Club Brugge met een eigen doelpunt op voorsprong, daarna tekende hij ook voor de gelijkmaker. Aan het begin van de tweede helft schoot Timmy Simons een strafschop binnen voor de thuisclub, maar enkele minuten later faalde de aanvoerder toen hij opnieuw mocht aanleggen vanaf elf meter. Renaud Emond maakte gelijk, maar in de laatste twintig minuten pakte Club Brugge alsnog de winst door doelpunten van Thomas Meunier en Ruud Vormer.

Monaco wint niet
AS Monaco is er zaterdag niet in geslaagd het laaggeklasseerde Caen te kloppen. De vice-kampioen moest thuis genoegen nemen met een gelijkspel (2-2) en ziet de topploegen daardoor steeds meer uit zicht verdwijnen. Monaco was nog wel goed begonnen, want al na vijf minuten leidde het met 1-0. Emmanuel Imorou werkte de bal in eigen doel. Na rust kwam Caen sterk opzetten. Eerst maakte Bengali Fodé Kaita gelijk, waarna Geoffrey Kondogbia ook al met een eigen doelpunt 1-2 maakte. João Moutinho voorkwam een kwartier voor tijd een nederlaag van Monaco door de 2-2 te maken.

Eerder op zaterdag was Olympique Lyon er niet in geslaagd de tweede plaats van Olympique Marseille over te nemen. De ploeg speelde op Corsica met 0-0 gelijk tegen Bastia en zag de achterstand op koploper Paris Saint-Germain, dat vrijdag met 3-2 van Metz won, oplopen naar drie punten. Marseille kan zondag weer aan kop komen als het wint van Bordeaux.

Feyenoord-hooligans geronseld
In België vreest men dat een groep Feyenoord-hooligans naar Antwerpen komt om daar rellen te schoppen, zo meldt de Vlaamse krant De Standaard. Havenarbeiders protesteren maandag tegen de bezuinigingen van de Belgische regering en in de wandelgangen gaat het gerucht dat Feyenoord-hooligans worden geronseld om als een soort knokploeg te fungeren. De harde kern van FC Antwerp zou contact hebben met hooligans van Feyenoord.

Iniesta mist topper Barcelona
FC Barcelona-trainer Luis Enrique kan zaterdag in de topper tegen Sevilla nog geen beroep doen op Andrés Iniesta. De middenvelder heeft de groepstraining na een kuitblessure, die hij een maand geleden opliep tegen Real Madrid, inmiddels hervat maar is nog niet wedstrijdfit. Dat geldt ook voor de Belgische verdediger Thomas Vermaelen.

De oud-Ajacied werd afgelopen zomer overgenomen van Arsenal maar kwam door een hamstringblessure nog niet in actie. Vermaelen trainde eveneens al mee met de groep maar moet nog wachten op zijn debuut voor de Catalaanse grootmacht. Luis Enrique nam ook de Argentijnse international Javier Mascherano niet op in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Sevilla, dat vijfde staat in de Primera División. Barcelona is tweede achter Real Madrid.