Basisklant is nog lang niet klaar bij Ajax: Daarna ga ik pas verder kijken
"Ik zou na Ajax liever de stap naar een topcompetitie maken"

Basisklant is nog lang niet klaar bij Ajax: "Daarna ga ik pas verder kijken"

22-11-2014 11:55

Joël Veltman is inmiddels een jaar een vaste waarde in de hoofdmacht van Ajax. De verdediger behoort nu ook op regelmatige basis tot de selectie van Oranje en dan volgen al snel de geruchten over een transfer naar het buitenland. Voor de WK-ganger hoeft dat echter allemaal nog niet.

In gesprek met Helden Online laat Veltman weten dat hij nog minimaal twee jaar bij Ajax wil blijven. "Een vastomlijnd traject heb ik niet. Ik weet alleen dat ik in de Eredivisie wil voetballen", begint hij. "Voor mijn gevoel kan ik het niveau inmiddels goed aan. Nu probeer ik een echte meerwaarde te worden en dat wil ik een of twee jaar volhouden. Daarna ga ik eventueel pas verder kijken. Ik heb niet voor niets mijn contract tot medio 2018 verlengd."

Na zijn deelname aan het WK, waar hij tegen Spanje en Brazilië speelde, was er ook nog geen belangstelling voor de 22-jarige Veltman. "En ook al kon ik weg dan zou ik nog niet gaan. Totaal niet aan de orde." Toch blijkt dat één goed jaar in de Eredivisie genoeg kan zijn om een lucratieve transfer af te dwingen. Zo stapte Quincy Promes over naar Spartak Moskou, waar hij zijn salaris met factor tien zag stijgen. "Ik houd me altijd voor, en dat zegt mijn zaakwaarnemer ook, dat als je goed genoeg bent het vanzelf wel komt."

"Tuurlijk, misschien krijg je zo'n kans nooit meer. Maar ik denk dat ik niet zou gaan. Ik heb pas net een jaar Eredivisie gespeeld en denk dat een transfer naar Rusland niet goed is voor mijn ontwikkeling. Maar ik kan me ook voorstellen dat je denkt: die kans komt nooit meer. Het zijn geen makkelijke beslissingen. Voor mijn gevoel ben ik nog lang niet uitgeleerd in Nederland. En als ik het voor het zeggen zou hebben zou ik na Ajax liever de stap naar een topcompetitie maken", aldus Veltman.