Ajax kickstart van bijzondere Champions League-carrière: Nerveus, niet normaal
"Ik scoorde meteen twee keer"

Ajax kickstart van bijzondere Champions League-carrière: "Nerveus, niet normaal"

22-11-2014 13:30

Zlatan Ibrahimovic heeft een speciale band met de Champions League. De Zweed is de enige speler die voor zes verschillende clubs scoorde in het miljoenenbal en daar is hij trots op.

Ibrahimovic debuteerde in 2002 bij Ajax op het grootste podium van Europa. "We speelden tegen Olympique Lyon en wonnen met 2-0. Ik scoorde meteen twee keer. Dat was een heel belangrijk moment in mijn carrière", haalt de topspits, nu in dienst van Paris Saint-Germain, herinneringen op met de UEFA.

"Ik voelde me gelijk thuis in de Champions League", vervolgt Ibrahimovic, die het best gedijt bij grote druk. "Het was allemaal nieuw voor me, maar het beviel me wel. Er kwamen veel meer media op af dan ik gewend was en de spanning in het stadion was voelbaar. De supporters werden gek. Het was fantastisch."

Drie jaar later maakte de inmiddels 33-jarige spits de overstap naar Juventus. In zijn eerste seizoen keerde hij meteen terug in Amsterdam. "Ik was nerveus, niet normaal. Het was ook gek om met een andere ploeg dan Ajax in Amsterdam te spelen. Tegelijkertijd was ik trots. Juventus is natuurlijk een stapje hoger dan Ajax. Ik kon aan het publiek laten zien wat ik die drie jaar allemaal had geleerd."