Bayern verstevigt koppositie in bijzonder duel, Dortmund verder in de problemen
Bayern wint met 4-0, Dortmund geeft 0-2 voorsprong uit handen

22-11-2014 17:20
3

Bayern München heeft zaterdag in eigen huis eenvoudig gewonnen van Hoffenheim. De Duitse recordkampioen won met 4-0 en zag de nummers twee en drie, VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach, verliezen. Daarmee loopt de ploeg van Pep Guardiola verder uit.

VfL Wolfsburg ging in de Veltins Arena met 3-2 onderuit bij Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar de gehele wedstrijd speelde. Borussia Mönchengladbach verloor daarentegen in eigen huis, van Eintracht Frankfurt (1-3). Borussia Dortmund nestelde zich verder in de problemen, door op bezoek bij Paderborn een 0-2 voorsprong uit handen te geven (2-2). Marco Reus viel in de tweede helft uit met opnieuw een blessure.

Overmacht Bayern
De wedstrijd tussen Bayern München en Hoffenheim kreeg bovendien een speciaal tintje. Bastian Schweinsteiger keerde na lang blessureleed terug. Hij betrad na 77 minuten het speelveld en gaf de assist op de 4-0. Bij de ploeg van Guardiola wist Arjen Robben één keer te scoren. Hij maakte de 3-0.

Bayern München heeft in de Bundesliga, door de eigen overwinning en het puntverlies van de concurrenten, de voorsprong uitgebouwd naar zeven punten. Borussia Dortmund etaleert echter aan de onderkant van de ladder. De ploeg staat veertiende, met slechts twee punten voorsprong op de hekkensluiter. De vier ploegen onder BVB komen dit weekeinde allen nog in actie.