Maatregelen voor degradatieploeg: Zodat iedereen beseft dat het ergens om gaat
"Misschien moet die gifbeker wel helemaal leeg"

Maatregelen voor degradatieploeg: "Zodat iedereen beseft dat het ergens om gaat"

22-11-2014 22:23

De teleurstelling viel na de uitnederlaag van NAC Breda bij Go Ahead Eagles van het gezicht van trainer Eric Hellemons af te lezen. Door de 2-0 verliespartij bij een directe concurrent neemn de degradatiezorgen verder toe.

"We wisten dat het een belangrijk duel was. Bij winst zouden we Go Ahead passeren, nu staan we vijf punten achter", sipte de coach van NAC na afloop. "We hebben de twee goals veel te makkelijk weggegeven en dan loop je achter de feiten aan. Doodzonde."

Hellemons constateerde dat zijn ploeg moeite heeft met scoren. "En na rust moesten we er drie maken", verzuchtte Hellemons, die als hoofdtrainer nog op zijn eerste zege in de Eredivisie wacht. "We hebben het nog wel geprobeerd, creëerden nog twee kansjes, maar we verzuimden onszelf te belonen."

"Misschien moet die gifbeker wel helemaal leeg voordat je een stapje omhoog kunt zetten", vervolgde hij op de clubsite. "We hebben een hele jonge ploeg, jonge spelers die nu in het leerproces zitten van het betaald voetbal, van het prof zijn. Dan gebeuren dit soort dingen wel eens."

"We moeten wel beseffen dat we nu gewoon punten moeten gaan pakken, zeker op de positie waarop we op het moment staan. Volgende week moeten we met elf scherpe spelers vol aan de bak tegen FC Utrecht. We hebben een hele week om iedereen op scherp te zetten", zo kondigt Hellemons acties aan. "Zodat iedereen beseft dat het ergens om gaat."