We zijn heel sterk geweest en staan nu weer vlak onder de top van de Eredivisie
Belangrijke zege in Alkmaar

"We zijn heel sterk geweest en staan nu weer vlak onder de top van de Eredivisie"

22-11-2014 23:10

Thom Haye is nog niet zo heel lang basisspeler bij AZ, maar in het duel met Vitesse was hij minimaal een helft de uitblinker. De negentienjarige middenvelder bekroonde zijn sterke optreden met een assist bij de winnende treffer van Aron Jóhannsson.

"Ik kijk met veel plezier terug op de eerste helft", zei Haye terwijl hij een glimlach niet kon onderdrukken. "Vitesse had meer balbezit en zette vroeg druk. Wij gingen daar goed mee om en konden zelf een paar keer echt gevaarlijk worden. Want als Vitesse de bal niet heeft, kun je ze echt pijn doen."

AZ kwam al na veertien minuten op voorsprong. "Ik speelde mijn tegenstander mooi uit en gaf 'm strak voor. Aron stond er en kopte mooi binnen. Een heerlijk moment. Het had nog beter kunnen zijn als mijn schot er vlak voor rust ook inging. Ik schoot richting de verre hoek, maar de doelman pakte de bal echt sterk. Helaas. Daar heb ik al een paar keer aan teruggedacht. Stiekem telde ik 'm al."

In de tweede helft kwam AZ met de schrik vrij. Vitesse was veel sterker, maar kon Esteban niet passeren. "Het was echt knokken en bijten om het vol te houden. Het is heel belangrijk dat we de overwinning er met kunst en vliegwerk uitsleepten. Dat is dit seizoen wel eens anders geweest. Dan viel in de slotfase bijvoorbeeld nog de gelijkmaker. We zijn heel sterk geweest. Net als tijdens de vorige wedstrijd, uit bij NAC."

AZ heeft de smaak nu aardig te pakken, met dank aan John van den Brom. "Het team staat echt voorop. Ik merk dat Van den Brom een teambuilder is. Iedereen weet precies wat-ie moet doen. En als de één verzaakt, staan er drie andere spelers klaar om het op te knappen. Dat is belangrijk. Inmiddels staat ons team na twee zeges op rij weer vlak onder de top van de Eredivisie. Dat voelt lekker."